zondag, januari 14, 2007

Veggie Shoes

Er is zo veel wat een meisje van 15 - bijna 16 ma! - wil, en als je dat in de koopjestijd aanschaft heb je meer voor hetzelfde geld, da's logisch!
Gisteren dus met Jongste naar de solden, het moest er van komen.
Mij een paar uur in de winkelende massa storten en pullekes, broeken, sjaals bekijken lukt me wel, als het maar geen wekelijkse kost is.
Gisteren bijgevolg eindelijk ook voor het eerst in een sportwinkel de fameuze "schoenen" in handen gehad die in verpleegmiddens een rage aan het worden zijn. Mij onder de aandacht gebracht door het Jong Geweld bij ons op dienst en sindsdien zie ik ze inderdaad overal. In de cafetaria tijdens de lunchpauze zijn ze prominent aanwezig aan voeten van elke leeftijd. Ze springen ook danig in het oog, met wel 20 verschillende zuurstokkleuren.
Ze zouden superlekker zitten en goed zijn voor én tegen vanalles door de nopjes aan de binnenkant en de gaten naar de buitenkant.
Ik deed ze aan m'n voeten en moet toegeven dat ze lekker zitten. Licht en luchtig als een marshmellow. Ik kan echter niet geloven dat je er geen ongelooflijke zweetvoeten in krijgt. Ze zijn van plastiek! En zo zien ze er ook héél overtuigend uit.
Nu heb ik niks tegen plastieken schoenen, in de zomer durf ik teensletsen dragen, en Teva's hebben ondertussen ook hun nut bewezen alhoewel ik er nooit gekocht heb. Maar waarom moeten die dingen zo schandalig duur zijn? Je moet er geen koe voor slachten en villen, er komt geen looien aan te pas, het model lijkt eerlijk gezegd nergens naar, en het is "made in China". Ze mogen dan geen leer bevatten, wie weet hoeveel kinderzweet of op zijn minst onderbetaalde-arbeiderszweet kleeft eraan?
Ik denk dat ik het bij mijn espadrilles hou, ook diervriendelijk.
Kreeg trouwens net foon van 10, ze kocht gisteren Crocs, in het roze.

15 opmerkingen:

pieterbie zei

Hahaha, ze zien er niet echt uit.

Anoniem zei

Oeh! Ruiken ze ook naar kauwgum?

Anoniem zei

Nee! Ik kan ze slecht hebben! Maar ik geef toe, ik kan dan weer niet zonder Birkenstocks. Groene voor binnenshuis, mooie bronzen en wat hipper voor in de zomer buiten. Tja.

Anoniem zei

Tjonge, wat vind ik dat lelijke stappers.
Ik meen me te herinneren dat verplegend personeel vroeger bijna zonder uitzondering van die Zweedse holsblokken droegen. Ik heb de naam ervan zelfs ooit in mijn callepingsje genoteerd: Svensk Fotriktig Trätoffel.

Julia zei

Nou ze hebben wel wat vind ik en als ze dan ook nog lekker lopen.....Maar plasic ,ja daar moeten je voeten inderdaad toch wel vreselijk in zweten ??

Dat "Jong Geweld" ga ik onthouden !! :):) Super

Anoniem zei

drie jaar geleden probeerde men ze ook te lanceren, die nazomer stonden ze overal in solden. Nu is de herlancering gelukt en vragen ze 4 keer meer.
mijn zoon draagt ze ook, perfect tegen zweetvoeten :o)
mijn docter wil ze niet dragen

pierre du coin zei

Vriendin heeft sinds een paar weken appelblauwzeegroene en is er zeeeer over te spreken. Aanschaf werd deels gecompenseerd door aankoopbon.
Ze zijn ongelooflijk licht en zitten heel gemakkelijk. Ik hou je verder op de hoogte wat mogelijke zweetvoeten betreft ;-)

Elenchi zei

Ze zijn onmenselijk lelijk, daar is iedereen mee akkoord...
Maar ik heb ze de voorbije dagen aangehad, terwijl ik bij een vriendin door het huis wandelde. Ze zitten echt zalig. Ze schuiven ook niet, geen zweetvoeten en toch warme voeten... Ze zijn zacht, afwasbaar. Maar lelijk en duur. Ik hoef er ook geen, maar zou er wel blij mee zijn moesten ze plots in mijn kamer staan.

Unknown zei

Ik ruik ze al aankomen!

Julia zei

Ik zag ze vandaag in het ziekenhuis . Mens in alle kleuren zag ik ze daar voorbijkomen!
Valt wel op dat is zeker :):)

Anoniem zei

De rage van de Crocs is eigenlijk nooit doorgebroken in België. Ze zijn eigenlijk nog vrij goedkoop en oa te koop in Adventure Store.

Bij ons op het werk (een ander ziekenhuis) heb ik ze nog niet veel gezien.

Anoniem zei

Ik ben bijzonder tevreden over mijn Geox schoenen - byebye zweetvoeten. Ook niet goedkoop, maar wel in degelijk materiaal.

En nee, ke krijgt geen natte voeten als het regent :-)

Anoniem zei

t'wordt tijd dat ik weer eens buiten kom... k'weet weer eens van niets...

Anoniem zei

Als verbeten heremiet weet ik vaneigens ook weer van niets. De laatste rage waar ik weet van heb, moet zich ongeveer ter hoogte van het flippo-tijdperk situeren, maar dit slaat echt alles. Hondsgruwelijk. Met mijn drie paar Noorse sokken boven elkaar geraak ik ook overal, en als je die lang genoeg aan één stuk door draagt, blijken die ook waterdicht te worden. Goedkoop, en zeer gerieflijk.

Anoniem zei

Ze zouden uit een soort bacteriëwerend kunststof bestaan. Ik heb er al naar gezocht, maar in mijn maat schieten helaas enkel van die lelijke flashi-kleuren over zoals oranje en geel. Als ik er ooit koop, zullen het toch zwarte zijn denk ik.