woensdag, januari 23, 2008

Stokje cadeau

Het jaar maar goed en wel begonnen en Bart smijt al met stokken.
Braaf als ik ben heb ik het toch maar opgeraapt.


3 artiesten die ik vorig jaar leerde kennen
Shantel : per toeval gezien in Dranouter en al na de eerste klanken helemaal verkocht. Meeslepende Balkanfolk gebracht door en voor superenthousiaste mensen, meer moet dat niet zijn. Dat Stefan Hantel halverwege zijn optreden in het publiek sprong en zijn pas gekochte taxfree vodka met ons deelde heeft de aha-erlebnis alleen maar krachtiger gemaakt.
Amy Winehouse met haar Rehab. Haar stem, haar verschijning waar nu eens duidelijk géén marketingmachine achterzat, en de lyrics. Alles klopte voor mij. Doodzonde dat het meisje ondertussen overduidelijk zelf dringend aan rehab toe is, ik hoop dat ze het haalt.
Beirut : mij aangewezen door Jongste, past perfect bij mijn voorkeur voor de eerste ontdekking.

3 dingen die ik niet zal vergeten
Dat mijn pa na de ultieme check-up genezen werd verklaard van kanker.
Dat een vriend veel te vroeg gestorven is nadat hij meer dan een jaar weerwerk bood aan diezelfde kanker.
Ik ben by the way een krak in vergeten : (plaats)namen, data, titels van films en boeken. Maar mensen en dingen waar ik me goed bij voel, dát onthou ik. Wees daar maar zeker van.

3 blunders
Ongetwijfeld zal ik met mijn grote mond en veel te rappe tong weer vele mensen tegen de haren in gestreken hebben. Mijn welgemeende excuses, ik werk eraan.
Het lukt mij niet om af te vallen.
Op gebied van privé-paperassen allerhande ben ik een uitsteller die haar gelijke niet kent. Niet alleen op gebied van paperassen trouwens, het stokje waar ik momenteel aan schrijf ligt hier ook al een paar weken.


3 dingen om trots op te zijn
Ik zorg voor het milieu want gebruik meestal mijn trouwe paard Vielo en in de winkel neem ik NOOIT plastieken zakskes.
Ik tref het met mijn gezin en Vriend, mijn familie, mijn vrienden en mijn werkplek en ik durf stellen dat dat ook voor een stuk aan mij te danken is.
Ben al vele jaren samen met een vriendin "barmoeder" tijdens het bloedgeven en tussen de getapte pintjes en geschonken koffie's door geef ik zelf ook (bloed).

3 gekochte of gekregen dingen
Alle liefde, alle dagen, van alle mensen en dieren rond mij.
Mijn fruitpers, geheel onverwacht en daarom zo pakkend.
De speciale familie-almanak gekregen van Zus die in mijn keuken aan de muur hangt en elke dag zijn praktisch nut bewijst.

En hier stokt het stokje.

2 opmerkingen:

Florestien zei

Blunders: fijn, dezelfde handicaps als ik...

Julia zei

O jeetje ja , ik heb dit stokje ook nog liggen van Bart ! Ik denk dat ik het maar oversla geloof ik . Fijn weekend maxentia !