zondag, november 25, 2007

Wat blijkt?

Als u nu denkt dat ik het bloggen beu ben dan zit u er volledig naast. Er gaat geen dag voorbij of ik sta op met het vaste voornemen en het prettige vooruitzicht vandaag toch echt iets te "placeren". Maar er is zo veel te doen, te zien, te beleven, en dat is allemaal zo ongelooflijk interessant en niet te missen dat het schrijven erbij inschiet.
En alhoewel het nog lang geen Nieuw Jaar is maak ik nu al het goede voornemen sommige van mijn spannende belevenissen iets vaker aan mijn blog toe te vertrouwen. Alhoewel dat spannend en interessant en niet te missen vooral in the eye of the beholder is vrees ik.
Ondertussen weet ik wél dat het Opgezette Hondje nog steeds op hetzelfde adres woont. Ik belde zekere dag heel stoutmoedig gewoon aan en vroeg aan zijn Madam hoe het met hem ging.
Bleek dat Hondje schrikbarend snel bleekte.
Om zijn teint te behouden moest Hondje naar de schoorsteenmantel verhuizen, ver van het raam en het zonlicht.
Taxidermisten aller landen, verenigt u en kom naar De Bedenkers met een antiverkleurspray! En rap een beetje!
Ik wil gerust zelf blijven kliederen met afbrokkelende speculaas in m'n koffie en m'n onderbroek trek ik nog wel een paar jaar geheel zelfstandig aan als ik daarmee dode dieren van een donkere toekomst op de schouw kan redden.

8 opmerkingen:

aargh zei

Maxentia, ik moet je toch eens ernstig toespreken geloof ik. Het klinkt allemaal zo eenvoudig en gezellig, er is zoveel interessants te beleven dat het schrijven erbij inschiet, tralalalala, maar besef je dan helemaal niet dat je een verantwoordelijkheid hebt? Er is zoveel treurnis in de blogwereld, zoveel gruwelijk saaie schrijverij, zoveel kromme taal, zoveel cliché's zoveel tenenkrommende zelfkickerij, wij moeten om de moed erin te houden af en toe een peppil hebben, een juweeltje dat het gemiddelde niveau weer een stuk omhoog trekt en dat maakt dat we er weer even tegen kunnen. Een keer Maxentia per maand dat is te weinig hoor, echt!
Bovendien moeten wij op de hoogte worden gehouden van belangrijke zaken waar anderen geen oog voor hebben, zoals verblekende opgezette hondjes! Dus schrijf Maxentia, schrijf!

pierre du coin zei

Ha, zo wijs. Zomaar aanbellen en vragen hoe het met het hondje is gesteld. Prachtig. Nu kan je hem toch nog groeten als je voorbijfietst.

Haddock zei

Als je maar Bobbie niet opzet. Kan moeilijk verbleken...

p.s.
de maharalleke is opgelost, gewoon in de ether opgegaan..

Foetshi

Julia zei

AH daar is ze weer en wat leuk dat ik nu weet hoe het met hondje is afgelopen.

Lut zei

Oef, de bearded Collie van ex-collega ligt ver van het raam vandaan, gewoon op bed , dus van bleken zal die niet vlug last hebben ! Best dat ze hem verhuisd heeft uit de hall op de trap ;-) ;-) Ach ach, wat bezitters van opgezette beestje toch allemaal kunnen meemaken hé ;-)
(bij de opruim van ons ouderlijk huis is de opgezette hertekop vlug buitengezwierd, oef ! )

Elsje zei

Ik hoorde op de radio dat Madonna de dierenbescherming achter zich aan had gekregen omdat ze schapen geverfd had in vrolijke kleuren voor een fotoshoot. Zie:
http://www.nu.nl/news/1332122/62/rss/Woede_om_geverfde_schapen_Madonna.html
Een idee voor het hondje? Hemelsblauw ziet er ook stukken beter uit dan hondigbruin. Toch?

Radjetoe zei

Oh, ik ken het. Denk vaak, o dat moet ik schrijvenén dit en dat maar dan ben ik thuis en zet de pc aan en dan.? Dan ben ik kwijt wat ik aan iedereen wilde vertellen en mee gemaakt had. Afijn, volgende keer beter.

Fijne avond, Elise

platonov zei

"m'n onderbroek trek ik nog wel een paar jaar geheel zelfstandig aan als ik daarmee dode dieren van een donkere toekomst op de schouw kan redden."

Mijn god, lieve Maxentia. Ik wil niet weten welk een verschrikking je daar schuilhoudt, dat je er zelfs dode dieren mee op de schouw kunt jagen!