woensdag, december 20, 2006

Niet voor gevoelige kijkers

Wat doet dat deugd, zo veel welgemeend advies betreffende het bestrijden van ongewenste muizen.


Ondertussen heb ik die van mij - zoals u kunt zien - gevangen, en laat ik u zeggen dat ik er niet goed van ben. Zij trouwens nog veel minder.
De manier waarop ik het heb klaargespeeld staat me echt erg tegen. Ware het nu een korte, moordende nekslag geweest, ik had me ermee verzoend. Maar dit kleine pootje tussen die val. Alsof ze nog een kans had, als ze maar hard genoeg probeerde. Ik kreeg er op slag compassie mee. Wat me ook opviel was dat ze ogenblikkelijk van stoute mannelijke muis in zielige vrouwelijke veranderde. Toch eens moeten analyseren dat.
Niet dat ik mij vergiste. Dat werd al na enkele uren duidelijk toen meelijwekkend maar onvindbaar gepiep en gescharrel weerklonk. Ik heb indertijd zo gegniffeld met mijn meetje - een echte stadsmus - die een weesgegroetje las voor de muis die ze valsgewijs vermoord had, maar ik moet zeggen dat ik ook tot alles in staat was om vergiffenis te krijgen toen ik dít vond in een kartonnen doos, tot voor kort de verblijfplaats van chocoladen sinterklaasventen :


De kleinste (en volgens Jongste ook dapperste en vooral snoezigste) minimuis die ik ooit zag. Ik zal u de commentaren van dochterlief over moordende en vermoorde moeders besparen. Oudste zette het beestje buiten. Enkele uren later vond ik op exact dezelfde plaats broer of zus, wanhopig proberend de steile kartonnen dooswand te beklimmen. Ook buiten ermee (en het is zo guur en zo koud, en minimuis zo klein)
Ondertussen vermoed ik dat er zich nog een exemplaar in ons washok bevindt, al dan niet mini. Voorlopig staat er tegen de muur een val met pindakaas, want ik neem goede raad steeds ter harte. Maar nu ga ik dus eerst zo'n fuikvalletje kopen, want ik wil hier thuis in de kerstperiode zowel de vrede als mijn gemoedsrust bewaren.

11 opmerkingen:

Smiling Cobra zei

Dat van dat fuikvalletje heb ik graag gelezen, maar die foto had ik toch liever niet gezien.

pironik zei

een hele familie...weesjes erbij op de vooravond van kerstmis...

Marius Nuy zei

Aandoenlijk. En een mooie slotzin Maxentia.

aargh zei

En nu maar hopen dat de kleintjes buiten de boodschap verspreiden dat het niet pluis is in dat huis, voor 'n muis.

buddha zei

Idd jammer dat je het beestje niet levend hebt kunnen vangen met zo'n speciale val. Die zijn doeltreffend, heb ze zelf ook al gebruikt.

Anoniem zei

O jakkie heb ik dit nu op mijn geweten met die pindakaas tip!????
Ik voel mij er er niet lekker bij.
Je kunt natuurlijk geen muizen in je huis hebbem , maar het zijn wel snoezige beestjes. Ik voel mij schuldig.

Young Crazy Fool zei

Een kat kopen helpt ook uiteraard. Die zijn daar heel erg gedreven in.

Elenchi zei

Muizen zijn zo'n schattige beestjes. Doet me altijd een beetje denken aan The Green Mile.

Tearoze zei

Wreed hoor, zo'n echte muizenval...
Gelukkig vond je dat naderhand zelf ook, maar het zien van deze foto gaf me een echte steek in mijn hart. Muizen zijn inderdaad ontroerende diertjes... jammer dat ze zich zo snel vermenigvuldigen.

Hildegarde zei

Erg, oprecht erg. Dat ga je met 10 weesgegroetjes en een onze vader niet oplossen ;-) en nu als de gesmeerde bliksem naar de winkel ! Prettige kerstdagen voor jou en de jouwen (en vrede op aarde : ook aan de muizen!)

jeronimo zei

zo schattig een hele muizenfamilie..Jammer maar zo'n beestjes heb je echt wel inderdaad liever niet in je huis...
heel zielig die val, ik zou er ook compassie mee hebben om een muis zo te vangen