woensdag, december 27, 2006

Durf je?

Voor velen niet zo leuk en gezellig als je zou denken, kerst.
Ik heb het ook niet voor die opgeklopte commerciële toestanden, waarbij er bergen cadeautjes onder de boom moeten en waar je al van eind november in de winkels en in folders in je brievenbus mee om de oren wordt geslagen. Om van het obligate en verschrikkelijk misbruikte "White Christmas" van Bing Crosby maar te zwijgen, dat weken van tevoren al uit de luidsprekers in de winkelstraten rolt.
Maar de geur van dennenaalden, de kitsch in de loop der jaren verzameld aan de boom, kaarsjes en lichtjes, daar heb ik niets tegen.
Waar ik bovenal elke keer weer naar uitkijk is het samen zijn. Ik heb het geluk dat mijn ouders nog leven, ik heb een zus en twee broers en met ons vieren en onze partners hebben we 17 kinderen in leeftijd variërend van 23 tot 4. We komen rond kerst allemaal samen. Dat is nooit een duf feestje, lijkt soms meer op een heksenketel eigenlijk. Maar het is elk jaar weer genieten.
Je zou vergeten dat het voor sommigen anders is. Dat er mensen zijn die nergens verwacht worden. Dat er mensen zijn die van niemand een knuffel krijgen. Het kost nochtans niets. En het doet zo'n deugd. Ook als je gever bent. Ik ben een fervent voorstander en beoefenaar. Iemand waarvan je het niet gewoon bent welgemeend vastpakken. Probeer maar eens!

12 opmerkingen:

pironik zei

ik geloof dat ik mij hier beter snel uit de voeten maak ;-)

Marius Nuy zei

Dat het commercieel allemaal wordt uitgebuit en opgedrongen, dat geeft al die`kopers desgevraagd merkwaardig genoeg een nare bijsmaak Maxentia, maar de sfeer van bij elkaar zijn: dat is het grootste genoegen. Toen ik nog kerstpakketten kreeg, bracht ik ze altijd naar de opvang, niet om ze af te leveren, maar om te geven. Ik kocht altijd wat extra flessen wijn erbij een aantal builtjes shag.

Smiling Cobra zei

Ik heb helaas geen familie meer en ben dus -- o treurnis! -- alleen op de wereld, maar dat belet niet dat ik een verwoed knuffelaar ben.

Cursief Huigje zei

17 kinderen: dat moet ongetwijfeld gezellige drukte geven! En je hebt gelijk .. ook ik heb deze week genoten van het 'gewoon een avondje samen zijn' met moeder, broer, zus en de neefjes/nichtjes en hun liefje(s):)

buddha zei

Las onlangs over zo'n initiatief op de site van de Gazet van Antwerpen. Mensen knuffelen op de Meir.

Elenchi zei

Het is alleen jammer dat er altijd gewacht wordt tot met kerst vooraleer mensen elkaar eens gemeend gaan vastnemen, ook al is het soms zo moeilijk.

Ik weet in alle geval dat ik er veel belang aan zou hechten vanaf het moment dat ik zelf een gezinnetje heb.
Je kinderen zien glunderen omdat ze het papier van het pakje kunnen scheuren dat ze net vanonder de mooi verlichte kerstboom (die vol met zelfgemaakte kinderspulletjes hangt)hebben genomen.

Anoniem zei

Ja meid zo is het maar net! Kuffelen , ik weet er alles van!Ik ben zo'n mens waarbij iedereen makkelijk z'n hart uitstort, komt altijd een knuffel achteraan :)

Anoniem zei

KNUFFEL, Maxentia!
@ elenchi
Het is inderdaad leuk om ze te zien glunderen bij het openen, maar ook bij het geven van kadootjes.

aargh zei

Ik wacht wel even tot ik dat virus onder controle heb.

Natasza zei

Kerst met de hele familie kan heel leuk zijn. Deze kerst heb ik voor het eerst alleen doorgebracht en dat was eigenlijk ook heel leuk.

Carpe Diem
Natasza

xixarro zei

17 kinderen!!!

jawadde dadde - niets tegen kinderen, maar zo'n drukte zou ik niet overleven, denk ik.

micky_oao zei

ik las dit blogpostje en dacht
ja , ik ga ervoor
en
de eerste die ik tegenkwam in de gang
was mijn baas
allez hop... knuffel

nu heb ik een klacht tegen mij wegens sexuele ongewenstheden