dinsdag, september 05, 2006

ingeboren


Gisteren met Jongste naar de bib en vandaar rechtstreeks de dijk op. Heerlijk zonnig, en ondanks dat: het strand verlaten, als je een verdwaalde hondwandelaar niet meetelt.
Alle strandcabientjes stil in het gelid, ze zien er zelfs wat schuldbewust uit vind ik, alsof zij het kunnen helpen dat ze de hele maand augustus nutteloos waren.
Een jobstudent smijt nijdig de huur-ligzetels op z'n steekkar. Die had op een lamlendige septemberjob gerekend en moet nu met dat warme weer toch de hele zwik buiten- en binnenzetten.
Op de zeedijk zelf nog veel passage. Jongste en ik zetten ons wat, en kijken mensen, oude mensen met hondjes, jonge mensen met kindjes. Want dat zijn de categorieën die nu vertegenwoordigd zijn : de hele middenmoot is afwezig wegens schoolgaande jeugd.
Toch raar, dat die éne week zo'n verschil maakt. Van kakelende, opzichtige drukte naar ingetogen genieten.
Mmm, ik hou ervan als de stad en de zee langzaam weer van ons, de inboorlingen worden.

14 opmerkingen:

Marleen zei

O heerlijk: jij woont aan zee! Daar wil ik ook nog eens ooit terecht komen en zoals jij genieten van toeristloze stranden!

aargh zei

Het is een geweldig voorrecht, gewoon naar zee kunnen wanneer je wilt. Maar pas op, sommige uitboorlingen komen gewoon ook buiten het seizoen.

pierre du coin zei

Mij kan je ook wel eens tegenkomen op een winderige herfstdag. Heerlijk die wind en het opwaaiend zand, de rust en het mooie licht op strand. Jammer dat het dan altijd vroeg donker is...

Anneke zei

Hier nog zo'n uitboorling, hoor!

Micky_oao zei

inderdaad zalig als je rustig gezeten alles en iedereen kunt aanschouwen zonder je te verliezen in drukte

Nathalie zei

Dat is inderdaad hemels. Ik woonde tot mijn 16e in De Panne, waar de bevolking in de winter zo'n 10.000 zielen telt, en in de zomer 60 à 70.000. Daarna naar Oostende verkast, waar het verschil niet zo groot was maar de overlast aan toeristen nog groter. Nu woon ik in Wallonië, en heb ik geen last van de toeristen maar ook geen zee meer!

Joke zei

Morgen kom ik toch ook nog even de zee van de inboorlingen afpakken hoor ;-)

Mijn eerste keer dit jaar aan zee. Schandalig...

gypsy_eyes zei

in gent kennen we dat fenomeen ook een beetje. hoe veel ik ook van de feesten hou, het is altijd weer genieten van de leegte en stilte nadien

freddy11 zei

Geef mij toch maar deze periode van het jaar om aan de kust rond te lopen.

Victor zei

Mij zul je ook nooit aan zee zien tijdens het "hoogseizoen".
Geef mij maar een winderige stille dag aan het strand of de duinen om volledig van de charme van de kust te kunnen genieten.

Antonia zei

prachtig foto

Bart zei

ik kan je volgen: ook op onze reizen zoeken we echt de plaatsjes uit waar zo weinig mogelijk toeristen alles blokkeren ... zalig om je zo dan eens 'inboorling' te voelen:))

Julia zei

Ja tís bijna weer gedaan met de zomer ! Maar in de herfst is het strand ook geweldig !

Smiling Cobra zei

Ik zag een strandwandelaar met een koptelefoon op en zo'n muziekbakje op zijn heup, terwijl naast hem de branding het mooiste lied ter wereld zong.