zaterdag, augustus 05, 2006

Volk

Ik ben eigenlijk niet thuis. Speel op verplaatsing.
Maar kan het niet laten toch iets te posten.
Dinsdag zette Vriend de tent al op. Want alhoewel hij vlakbij (in Poperinge) woont, blijven we toch graag ter plekke slapen. De sfeer en het samenzijn met al die vrienden, waarvan we sommigen enkel in Dranouter zien doen ons daartoe beslissen.
En het feit dat er al eens iets gedronken wordt bij zo'n gelegenheid.
Het valt me op dat onze buren (wat zijn het er véél, tentjes zo ver je kijken kan) steeds jonger worden.
Maar als ik bedenk dat ik wel de evolutie van de 1- en 2persoonstent in de laatste 30 jaar kan schrijven, op basis van wat ik hier in die tijd zag passeren, besef ik dat ík het ben. Ik word ouder. Op Dranouter echter is zoiets rap vergeten en daarenboven van geen tel.
Het modderbad van vorig jaar indachtig trok ik dit jaar mijn bottinekes aan. Ik kreeg er geen spijt van, de drukste stukken van de wei zijn al vlug kapotgetrappeld en veranderd in een glibberige massa. Tot groot jolijt van sommige gasten die duidelijk nog niet zelf hun was moeten doen - zie je wel dat ik oud word!
Uniek kader toch wel. Als ik opzij kijk zie ik tussen de festivaltenten door een glooiende wei vol koeien en daarachter piept nog net de toren van een verre kerk. Ik hoef maar mijn hoofd om te draaien om de bewimpelde Kayam te zien, waarrond het een wemelende drukte is.
Van deze aanvangsavond blijft Zap Mama me het meest bij, met een spetterende, besmettelijk enthousiaste Marie Daulne op het podium.
Wat een vrouw!
Hier moét je dansen, kan niet anders.
Jammer van die bottinekes.

6 opmerkingen:

Smiling Cobra zei

Voor de eerste keer in 5 jaar zal ik er dit keer helaas niet bij zijn. Ik heb logeergasten en dat schept verplichtingen. Je weet nog niet half hoe vaak ik vandaag in Dranouter ben geweest ... in gedachten.

Julia zei

Ik ken het niet maar het zal vast gezellig zijn als ik dit alles lees!
En bottinekes , zo'n geweldig woord , ook nog nooit van gehoord maar het moeten laarsjes zijn, dat kan niet anders!!:)

Micky_oao zei

de boerinnekes trappelden ook wildin het rond met hun botinnekes terwijl ze met hun rokskes zwaaiden, en daarbij
jij doet je was toch wel zelf ?

opdracht : plaats maandag op je blog van jezelf onder de modder (is trouwens goed voor de oudere huid , lol)

Alcyon zei

have fun!!

freddy11 zei

Misschien een tip voor de makers van bottineks, bottinekes met hoge hakken.

Bart zei

Ik kan het ook niet laten om even in een Firens internetcafe jouw blog te bezoeken. Ik lees dat je bottinnekes zwaar geleden hebben onder de Dranoutse regen: moet ik er nieuwe meebrengen vanuit deze prachtige stad?:))
Ciao