zondag, augustus 06, 2006

Gooi- en smijtwerk

Loop ik op de festivalweide rond. Beetje dartel wegens vandaag voor het eerst geen bottinekes nodig. Struikel ik bijna over een stok, mij voor de voeten gesmeten door pierre du coin!
En alsof dat nog niet genoeg is, staan er ook nog eens 3 vragen op die ik verondersteld word te beantwoorden, daarna mag ik de stok pas met een gerust hart verderkeilen, en wel naar 3 anderen! Dit ruikt naar kettingbrieven, maar vooruit, kwaad zal het wel niet kunnen zeker?
Mijn werktitel, geheime titel en droomtitel.
Werktitel : ik ben beoefenaar van een knelpuntberoep, het schone ambt van verpleegster. En alhoewel we ons heden ten dage verpleegkundige laten noemen en een broekpak en géén kapje meer dragen, zijn er nog steeds mensen die ons zuster noemen. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige. Al héél lang en nog steeds met volle goesting. De mix van lichamelijke verzorging en geestelijke ondersteuning is zeer afwisselend, boeiend en verrijkend, net als ons cliëntéle. Meer en meer beginnen ze ook in andere specialiteiten dan de psychiatrie te beseffen dat het lijf niet zonder de geest kan en omgekeerd. Er staan ons nog boeiende tijden te wachten.
Hierover ooit zeker en vast meer, want als ik van Pierre al de stok kreeg, dan is mijn beroep het paard dat erbij hoort.
Geheime titel : Moeilijke categorie want een geheim is een geheim en ga ik hier niet pardoes op mijn blog smijten. Deze kun je krijgen : alhoewel niet geheim , toch niet echt werk : heilige maagd, moeder van 3 kinderen, lief van mijn lief, kind van mijn ouders, zus van mijn (schoon)broers en (schoon)zussen, tante van ettelijke neefjes en nichtjes, vriendin, buurvrouw, ex, en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen.
Droomtitel : Ha, da's een makkelijke : goed georganiseerde madam met de perfecte maten.(wat zowat het tegenovergestelde is van wat ik nu ben)
Waarna ik volgaarne de stok in brand steek en op die manier de fakkel doorgeef aan De Naakte Keizer, Smiling Cobra en Alcyon. Geheel vrijblijvend uiteraard, en oppassen dat ge uw vingers niet brandt.

6 opmerkingen:

Smiling Cobra zei

Wie een hond wil slaan, vindt licht een stok ...

Ik zal zien wat ik ervan kan maken en dan lees je het resultaat wel op mijn blog.

freddy11 zei

Intussen heb ik hier geheel toevallig een stok in mijn tuin gevonden die vanuit het verre West Vlaanderen kwam aan waaien, moet een straffe wind geweest zijn.

Alcyon zei

Nounou, vliegt ge daarvoor niet in den bak, voor het smijten van stokken naar mensen? ;)
Ge hebt me daarmee wel direct inspiratie aan de hand gedaan voor morgen.

Julia zei

Ik ga eens even lezen wat de heren er van maken :)

buddha zei

Leuk om meer over je te lezen.

aargh zei

Aha, een schrijvende zuster. Er lopen heel wat schrijvenden rond in de zorg. Deze week nog ontving ik op het station een gratis boek uit handen van de auteur, een psychiatrisch verpleegkundige.
Helaas had hij niet half zoveel talent als zuster Maxentia!