woensdag, april 18, 2007

Hot Dog


Posted by Picasa


Vriend heeft een hond en die is bijgevolg ook een beetje van mij.
Hij kent het geluid van mijn wagen en wanneer ik op vrijdagavond aankom staat hij hoopvol hijgend aan de poort als ik parkeer. Ik kan geen stap verder voor ik hem uitgebreid geaaid heb en verteld heb hoe lief en braaf en flink hij wel is. Niets om je raprap vanaf te maken want nadien installeert hij zich nog op z'n rug voor een knuffelsessie.
Ik heb het over De Hond welteverstaan.
Het is grote liefde tussen ons.
Vriend is ook blij als ik er ben, daar niet van, maar hij kan absoluut niet zo aandoenlijk kwispelen als De Hond.
Met ons drieën maken we lange wandelingen want zoals het een Border Collie betaamt vindt De Hond alle weer hondenweer.
Altijd even enthousiast en gedreven springt en rent hij en legt minstens drie keer de afstand af die wij doen. Een plezier om te zien hoe hij aan het strand een zeehond wordt en in de westhoek ijverig alles wat poten en oren heeft bijeendrijft.
Komen we afgepeigerd thuis en denken we dat hij nu wel moe zal zijn, dan kijkt hij ons hoopvol aan of er geen spelletje frisbee inzit. Onvermoeibaar is dat beest.
Maar het koddigst vind ik hem als hij van Vriend het commando "Lig" en "Blijf" krijgt. Wij stappen verder en De Hond - die eigenlijk moet blijven waar hij is - sluipt ons met z'n buik tegen de grond na, klaar om onmiddellijk plat te liggen als één van ons zich omdraait, onschuldige blik inbegrepen.
De slimste, grappigste, gezelligste hond ter wereld, dat wij die nu net treffen.

11 opmerkingen:

Julia zei

:):) Da's niet waar Maxentia , de liefste en slimste hond hebben wij :):) Nee hoor ik snap helemaal wat je wil zeggen . Die van ons loopt letterlijk op z'n tenen achter je langs als hij eigenlijk in z'n mand moet blijven . Ook zo komisch :)

Smiling Cobra zei

Ik lees dit met een beetje weemoed en tegelijk ook wat afgunst, want toen mijn hond stierf, heb ik die door poezen vervangen en daar kun je niet zo mee stoeien of aan de wandel gaan. 't Zijn lieve beesten, daar niet van.

Hildegarde zei

Je zou hem wel kunnen opeten (?) bij wijze van spreken (of cfr. titel : hot dog) (en nog een tweede tussen haakjes : wat een kannibalistische zegswijze, hé, nu ik er bij stilsta lijkt het me hoe langer hoe vreemder)

pierre du coin zei

Lijkt wel dat spelletje van "1 2 3 pianooooooo".
Ooit eens zo'n reportage gezien over border collies en schapen. Ongelooflijk schrandere dieren.

Marius zei

"... sluipt ons met z'n buik tegen de grond na, klaar om onmiddelijk plat te liggen als één van ons zich omdraait", hij kent zelfs de schijn van luisteren. En zo kom je thuis waar je (even) woont.

Maxentia de Beauvais zei

@Pierre : ik wilde do-do-do-piano vermelden want zo doet ie het precies, maar vermoedde dat het een zéér lokaal spel was en dat niemand zou weten waarover het ging. Mis dus. Nice!

freddy11 zei

Het zijn ongelooflijk intelligente dieren.

Marleen zei

Ja, als ik die honden bezig zie op tv ... dan blíjf ik kijken. Zo aandachtig, daar kan die van ons nog een puntje aan zuigen.

buddha zei

Leuke foto's. Border collie's vind ik leuk.

Veel plezier met het wezentje.

stien zei

ik ben ook een hondenliefhebber, maar dan van het soort 'the lady and the tramp'. Cavalier King Charles is een goddelijk ras...

Paola zei

Eigenlijk wel fijn ne border collie. Ik heb geen plaats en van onze pa mag het niet. grrr. ik wil ook zo'n verhalen kunnen vertellen. Maar is dat wel liefde dat honden geven..? Is dat hetzelfde zoals mensen met elkaar?