dinsdag, november 14, 2006

feest


Soms zijn de dingen zo ongelooflijk simpel.
Neem zaterdagavond.
Met Jongste en vrienden naar het multiculurele feest hier ter stede.
Drie muren van de zaal staan volgepakt met eetkraampjes. Het ruikt naar curry, look, lamsvlees en oliebollen en overal kun je de heerlijkste dingen proeven uit Congo, Iran, Pakistan, Vietnam, Tsjetsjenië,...Tegen de vierde muur staat een podium en daar speelt een bandje vrolijke latino-muziek om de sfeer compleet te maken.
De "oorspronkelijke" Oostendenaars zijn hier veruit in de minderheid en ik moet toegeven dat dat de gemiddelde schoonheid flink de hoogte injaagt.
Tevens komen L en ik tot de conclusie dat wij in België wel de saaiste kledij ooit hebben, vergeleken met het kleurige schouwspel hier. We overwegen ernstig ons aan te sluiten bij de Gilles de Binches, zodat we op feestjes als dit toch iets anders aankunnen dan die duffe spijkerbroek.
Jongste slaagt erin om - op de onnavolgbare manier pubers eigen - binnen de kortste keren de stedenband Oostende-Banjul in de praktijk om te zetten : er worden namen, adressen en vooral smachtende blikken uitgewisseld.
Wij kijken rond en proberen op het zicht nationaliteiten te raden. We proeven van alles en drinken worldshake en Vlaams bier. We genieten, en dat is het enige wat van ons verwacht wordt hier.
Ik zei het toch : soms is het leven zó simpel, niet te doen gewoon!

8 opmerkingen:

Smiling Cobra zei

Jammer dat ik dit niet geweten heb, of ik was er ook geweest.

pironik zei

smachtende blikken uitwisselen.
leuk feestje lijkt me.

pierre du coin zei

leek wel een leuk feestje. TOf initiatief om stadsbewoners eens dichter bij elkaar te brengen. Ik geloof dat wereldsolidariteit dit bij ons ook doet.
Alleen bier en worldshake zou ik absoluut niet mengen. Integratie heeft toch bepaalde (culinaire) grenzen hoor!

aargh zei

Zulke feestjes moesten er meer zijn!

freddy11 zei

Ik zou zeggen, een zeer kleurrijk gezelschap en allemaal lachende gezichten, tof feestje.

Heidi zei

heerlijk om deel te mogen uitmaken van een kleurrijk gezelschap!

Julia zei

Super hoor en het ziet er allemaal ook zo vrolijk uit op de foto's.

pieterbie zei

Lijkt mij heel leuk.
Ja, sorry ik was er niet hé, dus ik kan mij inbeelden dat het schoonheidsniveau vooral opgekrikt werd door de exotischer aanwezigen.
Grapje, natuurlijk.